כנאפה טבעונית

מצרכים

200 גר' אטריות קדאיף
80 גר' שמן קוקוס מחומם או 100 גר' שמן צמחי אחר
400 גר' מוצרלה "ויולייף" מגורדת (3/4 חבילה)

לסירופ:
½ כוס מים
½ כוס סוכר
מעט תמצית מי ורדים או מי זהר
2-3 כפות פיסטוק קצוץ

הוראות הכנה

מפרידים בזהירות את אטריות הקדאיף, מסדרים בשכבה אחידה במחבת בקוטר 30 ס"מ ויוצקים עליהם את השמן. מוודאים שכל האטריות ספגו את השמן באופן אחיד.
מגרדים את המוצרלה בפומפייה ומפזרים את הגבינה מעל האטריות.
קולים את האטריות על אש בינונית. מזיזים מידי פעם את המחבת בכדי שהקלייה תהיה אחידה לכל האטריות.
כשהדפנות מתחילות להזהיב הופכים בזהירות את הכנאפה ומטגנים בזהירות, כל שכל הגבינה נמסה אבל לא משחימה. ניתן להרים מידי פעם ולהציץ.
במקביל מבשלים את הסירופ – יוצקים לסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מצמצמים כ-5 דקות תוך בחישה. מוסיפים מי ורדים/מי זהר לפי הטעם.
מעבירים את הכנאפה המוכנה לצלחת, ויוצקים מעל את הסירופ. מקשטים במעט פיסטוק קצוץ.

מומלץ להגיש חם.

אין עדיין תגובות על מתכון זה.