מרק בצל צרפתי מוקרם עם צהובה טבעונית

מצרכים

2 כפות שמן זית
4 בצלים פרוסים לפרוסות דקות
2 שיני שום קצוץ
צרור טימין
1 ליטר מים
מלח
פלפל שחור
1/4 בקבוק יין לבן
2 כפות אבקת מרק
1 כף קמח
1 בגט
אריזת צהובה טבעונית

הוראות הכנה

לטגן קלות בסיר עם שמן זית, הבצל.
להוסיף את את הטימין והשום ולהמשיך לאדות על להבה בינונית .להוסיף את המלח, הפלפל השחור, ואבקת המרק, ולבשל עד שמתקבל צבע חום כ 20-דקות.
לפזר את הקמח ולערבב. להוסיף את היין והמים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה ולבשל כאשר הסיר מכוסה כחצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
חותכים את הבגט לפרוסות עבות ,קולים מעט בטוסטר אובן או בתנור, מוזגים מהמרק המוכן לקעריות עמידות בחום ומניחים מעליו פרוסה של בגט ומעליה פרוסת צהובה טבעונית ויולייף.
מכניסים את הקעריות לתנור עד שהגבינה נמסה.

אין עדיין תגובות על מתכון זה.