שקשוקה טבעונית

מצרכים

(כ-8 סועדים)
½ חב' טופו
1/3 כוס שמן זית איכותי
1 בצל קטן קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס לטבעות דקות (אופציונאלי)
6-8 שיני שום טרי פרוס גס
1 קג' עגבניות טריות קלופות
גביע רסק עגבניות (260גר')
¼ כפית כורכום
1 כף זרעי כמון שלם
1.5 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 אריזה "אגי חביתה טבעונית" – וגאנץ
2 כוסות מים
¾ כוס עשבי תיבול קצוצים דק

הוראות הכנה

מפוררים את הטופו לפירורים גסים ומערבבים עם הכורכום וכף שמן זית.
בסיר רחב מחממים היטב את השמן שנותר ומטגנים היטב את הבצל והפלפלים עד שהם שחומים מאוד.
מוסיפים את הטופו המפורר ומטגנים מספר דקות עד שהטופו מזהיב.
מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים כחצי דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרסק מזהיב מעט וצבעו מתכהה.
קוצצים דק את העגבניות הטריות ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים. מבשלים על אש קטנה מכוסה כ 20 דקות. מערבבים מידי פעם.
בינתיים מערבבים בקערית את ה"חביתה הטבעונית" עם כוס המים שנותרה.
כ-10 דקות לפני ההגשה מזלפים את התערובת ה"חביתה הטבעונית" לתוך הרוטב בעדינות ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה. מוסיפים גם את עשבי התיבול מעל ב-2 דקות האחרונות לבישול.

אין עדיין תגובות על מתכון זה.